IL PRIMO
Az alapötlet ennek a bordeux-i összeállításnak a 2004-es évjáratával indult.
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon és Merlot adják az alapanyagot, minden évjáratban más és más arányban.
Egy fontos momentumnak kell megfelelnie az aktuális összeállításnak: legyen gyümölcsös, jól iható és jól értelmezhető = ez az IL PRIMO.
A Fekete- hegy déli lejtőiről származik a prémium alapanyag, amit 16 hónap kishordós érleléssel teszünk még komplexebbé.
Illatában édeskés-száraz, kékszőlős, préselt kékszőlő friss illatával és a kékszilva zamatával bír. Kiemelten finom, selymes, simogató, élvezetes. Van benne a hordó nyújtotta enyhén tölgyes, tanninos illat. Kiváló párákkal ajándékozza meg az érdeklődő orrot.
Az ízeire az a jellemző, hogy szépen kiegyensúlyozottak. Köszönhetően a 3-féle alapbornak, komplex, kellően tanninos, selymes, simogató, könnyed, lágy, nem karcos, nem túl savas. Zamatai között szerepelnek a meggy, a konyakmeggy, a kandírozott cseresznye, koktélcseresznye, kékszilva, málna is.
Vadakhoz, komolyabb paradicsomos ételekhez, selymesebb desszertekhez, vagy nyáresti randevúkhoz ajánlom!
5,490 Ft bruttó
Értékelések
Még nincsenek értékelések.